Reiki helende handen voor healing en ontspanning

Reiki helende handen voor healing en ontspanning – Wat is Reiki

Reiki is de japanse term voor universele levensenergie, in andere culturen ook wel bekend onder de namen Chi of Prana. De Reiki methode kwam oorspronkelijk tot ontwikkeling in Tibet en werd in de 19de eeuw herontdekt door de Japanse monnik dr. Mikao Usu

Het is een methode waarbij genezende levensenergie via de handen van een gever naar een ontvanger wordt geleid. Zieke of vermoeide mensen hebben een tekort aan levensenergie en/of hebben een blokkade in hun energie-huishouding. Reiki kan hier een postitieve invloed op hebben. Natuurlijk is Reiki niet alleen bedoeld voor mensen die lichamelijke of psychische klachten hebben, maar ook  voor degene die gezond zijn en persoonlijk willen groeien

 

Wat doet Reiki

Een behandeling werkt lichamelijk en geestelijk bevrijdend. Het versterkt de levensenergie, bevordert het loslaten van emoties en vermindert stress; Het heeft een versterkende werking op het zuiveringsproces van lichaam en geest. Het karakter van Reiki is dat het onderbewuste van degene die behandeld wordt altijd zelf bepaalt waar de energie naar toe gaat..

Een energie behandeling:
 – geeft ontspanning en versterkt levensenergie
–    bevordert creativiteit, persoonlijke groei en ontwikkeling
–    geeft ruimte voor nieuwe inzichten
–    behandelt zowel oorzaken als symptomen van klachten
–    bevordert het loslaten van emoties
–    heft blokkades op en vermindert stress
–    werkt bevrijdend, zowel lichamelijk als geestelijk
–    brengt energieën in het lichaam in evenwicht
–    voert gifstoffen af / heeft een reinigende werking
–    versterkt het immuunsysteem verlicht pijn
–    versterkt intuïtie
–    geeft innerlijke rust en   bevordert nachtrust

Reiki behandeling

Een energie behandeling kan van 15 minuten tot een uur duren en wordt uitgevoerd op een behandeltafel (massagebank) of zittend op een stoel. Knellende kleding wordt losgemaakt en de schoenen gaan uit. Hierna plaatst de behandelaar de handen op het lichaam van de ontvanger zodat de energie zijn werk kan doen. Te beginnen bij het hoofd, daarna de voorzijde en tenslotte de rugzijde. De handen blijven stil liggen en er is dan ook geen sprake van een massa

Wat kun je tijdens een Reiki-behandeling ervaren.

Het gevoel dat men tijdens een behandeling krijgt kan zeer verschillend zijn. Meestal ontstaat een gevoel van rust en ontspanning. Ook gevoelens als warmte en kou komen veelvuldig voor. Het voelen stromen van de energie of tintelingen door lichaam. Het is heel goed mogelijk dat oude gedachten, emoties of beelden weer in de herinnering terugkeren, waardoor emoties loskomen.  Door middel van een serie behandelingen kunnen ontstane blokkades worden opgeheven of in gang gezet worden, waardoor innerlijke bevrijding en groei weer tot de mogelijkheden gaan behoren. Je krijgt weer moed om de dingen aan te pakken. Daarnaast ontstaan er nieuwe impulsen en geeft je balans en Energie

 

Reiki 1 cursus

Reiki-Cursus is er voor jou! Energie geven en ontvangen. Jij kunt dat leren en toepassen in je dagelijks leven. Tijdens de cursus leer de simpele, effectieve en authentieke healing technieken van Dr, Mikao Usui.
Reiki is een zeer effectieve methode om je body, mind en wellbeing te verbeteren.

Kan helpen bij lichamelijke en mentale klachten van klein problemen tot chronische klachten. Zieke mensen of vermoeide mensen hebben een tekort aan levensenergie en/of hebben een blokkade in hun energie huishouding. Reiki-energie kan hier een positieve invloed op hebben. Kom in  balans met jezelf.  De cursus helpt je om open te staan voor je eigen intuïtie. De energie helpt je om jezelf te bevrijden van blokkades die je gezondheid ondermijnen en te gaan inzien wat de blokkades je te leren hebben.

De cursus en het proces helpt je om in je eigen kracht te blijven, je eigen kracht meer en meer te aanvaarden.
Reiki geeft ontspanning en energie, met reiki aandacht voor jezelf

Reiki is werken met universele energie. Je brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan.
Medium Selma Oppedijk geeft Reiki & Healing cursussen waarin je dit vermogen ontwikkelt onderzoek en verdiept.

Reiki is de energie van goddelijke liefde, kracht en wijsheid die ons voortdurend op een steeds duidelijker en soms verrassende wijze nieuwe impulsen geeft in onze persoonlijke en spirituele groei.

De cursus helpt je om open te staan voor je eigen intuïtie en helpt je om jezelf te bevrijden van blokkades die je gezondheid ondermijnen en te gaan inzien wat de blokkades je te leren hebben.
Ervaar je eigen kracht een Reikisessie geeft ontspanning en energie, aandacht voor jezelf.
Reiki geeft je ENERGIE.

Reiki 1 

Tijdens de cursus leer je alles wat nodig is om jezelf en anderen een energie behandeling te geven met Reiki energie. De Reiki-inwijding zal je intuïtie versterken en je helpen in je spirituele ontwikkeling en bevorderd je persoonlijke en spirituele ontwikkeling en activeert het zelf helende vermogen van je lichaam op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Reiki is er voor iedereen dus ook jij kunt dit leren. Meld je aan voor de Cursus en sta aan het  begin van een mooi Innerlijke reis van Heling en Genezing. Ontdek de Heler in jouw.

Wat kan je in de Reiki Cursus verwachten.

Een cursus start met een Reiki-Inwijding dat betekent dat de juiste energiekanalen worden geopend. Verder leer je de grondbeginselen, en de verschillende handposities en ontvang je een energie behandeling en leer jou hoe je dit kunt geven aan jezelf. Je wordt tijdens de cursus vier keer ‘afgestemd’ op de reiki energie. Een ander woord is ook wel ‘geïnitieerd’.(inwijding)

Deze initiaties worden verdeeld over de 2 daagse cursus.
Tijdens de 1 cursus krijg je het vermogen de energie te gebruiken voor jezelf en voor anderen. Verder leer je de basisposities om jezelf te behandelen en de posities om anderen een  behandeling te geven.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid uitgelegd wat Reiki is en vooral wat het voor je kan doen.
Ook de geschiedenis wordt behandeld.
De cursus is ook heel praktisch en zul je direct met energie geven gaan werken. Tijdens de cursus krijg je de gelegenheid iemand een reikibehandeling te geven en krijg je de kans om een energie behandeling te ontvangen.

Je krijgt een cursus boek.
De cursus wordt afgesloten met een certificaat.
Na de cursus start je met een 21 daagse proces 
Incl. 1 terugkom avond om ervaringen en behandeling uit te wisse

Reiki 2

De tweede graad geeft je de mogelijkheid om de werkzaamheid van de behandeling aanzienlijk te versterken. Afstandsbehandelingen zijn mogelijk en het kan zo nog meer ondersteuning geven bij psychische problemen. De training voor deze graad duurt een hele dag of twee avonden en is het vervolg op de reiki 1 cursus die je na ongeveer 3 maanden doen. Tijdens de Reiki 2 cursus worden je energie kanalen sterker en gaan we de verdieping in.

Leer je de Reiki-symbolen en hoe je ze intuïtief kunt toepast bij het behandelen.