Dag 2

 

Omarm je Innerlijke Kracht

 

Ja & Nee Zeggen vanuit  (zelf) Liefde 

Wil jij verandering in je Leven?

Ik ben blij dat je meedoet aan deze reis van persoonlijke groei en bewustwording.

Misschien herken je het gevoel van een onzichtbare muur die je soms lijkt tegen te houden. Deze muur kan bestaan uit interne weerstand, oude gewoontes of onbewuste patronen die je leven beïnvloeden.

Vandaag gaan we dieper in op deze blokkades en leren we hoe je ze kunt doorbreken.

Ik ben er van overtuigd dat er meer in je zit dan je je misschien bewust bent en laat zien aan jezelf en je omgeving maar ook dat je jezelf wellicht onbewust klein houdt uit veiligheid tegen externe reacties en weerstand die zou kunnen optreden.

Het is tijd om dieper in jezelf te graven en je eigen kracht te ontdekken. Je kunt van grote betekenis zijn, niet alleen voor anderen maar ook voor jezelf, door je persoonlijk te ontwikkelen en je spirituele kwaliteiten te omarmen.

Laten we samen aan de slag gaan en die muur afbreken. Aan het eind van deze les heb je een een waardevolle oefening geleerd die je inzicht geeft in je oude patronen en hoe je ze kunt transformeren.

Laten we dus beginnen met het onderzoeken van jouw innerlijke blokkade en de weg vrijmaken voor persoonlijke groei en transformatie

Meditatiecoach

Jouw interne weerstand begrijpen en overwinnen

Waarom merken we interne weerstand niet atlijd op of kiezen we ervoor om het te negeren, Is dit uit gemak of niet weten hoe?
En heeft het een prioriteit voor jou?

Vaak lopen we tegen een onzichtbare muur aan / interne weerstand. Het kan ons onbewust beïnvloeden en ons ervan weerhouden om onze doelen te bereiken, ze houden je tegen in jouw persoonlijke groei, je werk maar ook je in prive leven. Maar waarom gebeurt dit ? laten we dit eerst gaan begrijpen.

Laten we je gewoontes gaan bekijken!

We doen wat we doen, omdat dit vaak onbewust gaat. Je hebt het je zelf aangeleerd, bewust of uitgewoonte omdat het wenselijk was in de maatschappij en je prive leven.

Maar wie verandering wil om zich zelf te vernieuwen en te ontwikkelen doet er goed aan om de dagelijkse gewoontes eens te bekijken en te onderzoeken of je niet vast zit in een sleur van vertrouwde gewoonts en/of de weg van de minste weerstand, lekker makkelijk toch zo?
We weten en/of geloven vaak niet dat het ook anders kan en mag.

Ik wil je uitdagen om eens eerlijk aan jezelf te vragen: wat doe jij tegen je zin? wat doe jij om minder weerstand te ervaren van je omgeving? en wat laat je, wat je eigenlijk wel graag zou willen doen? 

Daarom deze mini-training om je te triggeren dat ook jij kan en mag veranderen als je dat zou willen.

Dan ga je steeds meer leven vanuit je ware authentieke kracht en een geweldig leven neerzetten precies volgens jouw wensen en niet die van de omgeving!

De oefening: Reflectie op interne weerstand

Neem de tijd om eens te kijken naar je  gewoontes. Schrijf ze op en vraag je zou willen veranderen?

Waarom doe je wat je doet? voor wie?  en wat zou er gebeuren als je dit verandert?

Dit is een belangrijke stap naar een nieuw begin.  
Het is een Feit: Het leren loslaten van oude gewoontes, i
deeën en overtuigingen opent nieuwe wegen naar een nieuwe manier van zijn.

 

Graag help ik je op weg, zodat jij beter je grenzen kunt gaan bewaken, zowel intern als extern
Lees hieronder verder...

Heb jij moeite met nee zeggen en vindt je het lastig om je eigen grenzen te bewaken?

Oefening: Leer ‘Nee’ Zeggen om Je Innerlijke Kracht te Versterken

 1. Bewustwording: Sta eerst even stil bij de situaties in je leven waarin je moeite hebt met ‘nee’ zeggen. Misschien stem je vaak in met verzoeken van anderen, zelfs als dat ten koste gaat van je eigen tijd en energie. Wat zijn enkele recente voorbeelden waarin je ‘ja’ zei terwijl je eigenlijk ‘nee’ had willen zeggen en dit ten koste ging van jouw Me-Time?

 2. Identificeer Je Behoeften: Overweeg wat je behoeften en prioriteiten zijn. Waarom voelde je de druk om ‘ja’ te zeggen? Wat was je angst of zorg in deze situaties?

 3. Oefen Met ‘Nee’ Zeggen: Nu is het tijd om te oefenen met ‘nee’ zeggen. Kies een denkbeeldige of echte situatie waarin je normaal gesproken ‘ja’ zou zeggen, zelfs als je dat niet wilt. Oefen met het assertief en vriendelijk uiten van je ‘nee.’

  Voorbeeld: Stel je voor dat een collega je vraagt om overuren te maken op een moment dat je eigenlijk een belangrijke afspraak met jezelf hebt om te ontspannen. In plaats van meteen ‘ja’ te zeggen, oefen je met het vriendelijk maar resoluut zeggen van ‘nee.’

 4. Voel de Kracht van ‘Nee’: Merk op hoe het voelt om ‘nee’ te zeggen en je grenzen te bewaken. Voel de empowerment die gepaard gaat met het maken van keuzes die in lijn zijn met jouw behoeften en prioriteiten.

 5. Reflectie en Intentie: Neem na de oefening even de tijd om te reflecteren. Hoe voel je je na het uiten van ‘nee’? Wat heb je geleerd over jezelf en je behoeften? Formuleer een positieve intentie om vaker ‘nee’ te zeggen wanneer dat nodig is om je innerlijke rust en Me-Time  te beschermen.

 

Nee zeggen tegen een ander is Ja zeggen tegen jezelf!

Oefening: Leer ‘Ja’ Zeggen tegen Jezelf en je Behoeften

hierboven heb je gelezen wat nee zeggen voor je kan doen, maar ja zeggen vanuit het doorbreken van oude patronen en gewoontes kan weer en heel ander licht op de situatie geven. Dus speel met ja en nee zeggen!

 1. Bewustwording: Begin met je bewust te worden van momenten waarin je ‘nee’ hebt gezegd tegen wat je eigenlijk wilde doen omdat je bang was anderen teleur te stellen of om te voldoen aan hun verwachtingen. Reflecteer op situaties waarin je niet voor jezelf hebt gekozen.

 2. Identificeer Je Behoeften: Denk na over wat je echt nodig hebt om innerlijke rust en welzijn te ervaren. Wat zijn de activiteiten of momenten die je energie geven en je emotioneel vervullen? Wat zou je willen doen voor jezelf als er geen externe verwachtingen waren?

 3. Oefen Met ‘Ja’ Zeggen tegen Jezelf: Kies een situatie of activiteit waarin je normaal gesproken ‘nee’ zou zeggen omdat je denkt dat anderen dat van je verwachten. Oefen met het assertief en met zelfliefde zeggen van ‘ja’ tegen jezelf en je eigen behoeften.

  Voorbeeld: Stel je voor dat je vrienden je vragen om mee uit te gaan, maar je voelt je eigenlijk uitgeput en hebt behoefte aan een rustige avond alleen. In plaats van toe te geven aan sociale druk, oefen je met zelfliefde en zeg je ‘ja’ tegen jezelf door een avond voor zelfzorg te kiezen.

 4. Ervaar de Voldoening van ‘Ja’ Zeggen: Voel de voldoening en empowerment die gepaard gaan met ‘ja’ zeggen tegen jezelf en het volgen van je eigen behoeften en verlangens. Merk op hoe deze keuze bijdraagt aan je innerlijke rust en welzijn.

 5. Reflectie en Intentie: Neem na de oefening even de tijd om te reflecteren. Hoe voel je je na het zeggen van ‘ja’ tegen jezelf? Wat heb je geleerd over het maken van keuzes die in lijn zijn met je eigen behoeften? Formuleer een positieve intentie om vaker ‘ja’ te zeggen tegen wat jou gelukkig maakt.

Reviews klanten

100% Te vreden klanten

Selma, een uniek mens. Zij krijgt het voor elkaar om al mn zorgen, twijfels en chaos in mn hoofd door meditatie en een profecionele begeleiding om te zetten in positieve gedachten en compasie. In de herfst van mijn levenzijn er door haar inbreng dingen in gang gezet die, een volledige omkeer te weeg hebben gebracht in mijn geest en handelen. Het leven is voor mij weer een feest geworden en ... jij hebt de slingers opgehangen... Dankjewel, je bent een kanjer. 🙏👍
wim revieuw
Wim Roodenbrug
Na ons eerste introductiegesprek wist ik meteen dat ik aan Selma een hoop zou gaan hebben. Er was een duidelijke klik en ik was ook extreem gevoelig op dat moment doordat ik in een enorme dip zit. Selma laat me op een hele normale wijze inzien dat er meer is. Ik ben zelf nogal nuchter dus ik zet redelijk snel vraagtekens bij dingen, maar Selma kon daar erg goed mee omgaan. Zij kon erg goed levelen met mijn denkwijze en dat vind ik ernorm knap
blank
Peter Werkhoven
“Selma is rustgevend. Ze neemt echt de tijd voor je en additioneel doet ze ook healing sessie en wandelsessies. Wat ik als heel prettig heb ervaren. Ik voel me vrij wanneer ik naar de sessie kom en ben ook enorm vooruit gegaan voor mezelf tijdens een burnout. Daar heeft Selma een bijdrage aan geleverd en ben ik haar eeuwig dankbaar voor. De handvatten de suggesties. Haar mening, haar visie hebben mij aan het denken gezet. Vanuit daar kon ik het zelf in de praktijk toepassen en dat heeft mij echt geholpen om sneller te herstellen van een burnout your product or service.
blank
Sharill Felter
Hr-Inforatie syseemanalist manager
Meditatiecoach - Mediteren - Life coach

Over Selma

Ik ben Selma, een ervaren meditatiebeoefenaar, Intuitieve Life Coach en leraar met meer dan 35 jaar ervaring. Mijn passie is om mensen te begeleiden op hun reis naar innerlijke rust, welzijn en persoonlijke en spirituele groei.

Gedurende mijn jarenlange toewijding aan meditatie heb ik duizenden mensen geholpen om de voordelen van meditatie te ervaren en positieve veranderingen in hun leven te realiseren.

Een intuïtieve en unieke aanpak afgestemd op jouw behoefte

Met mijn diepgaande kennis en ervaring op het gebied van meditatie, mindfulness heb ik een unieke aanpak ontwikkeld die is afgestemd op de behoeften van mensen in het moderne drukke leven. Ik begrijp de uitdagingen die je kunt tegenkomen bij het vinden van rust en balans te midden van je dagelijkse verplichtingen. Ik ben hier om je te ondersteunen op jouw reis naar innerlijke vrede en persoonlijke groei

© 2024 All Rights Reserved.