Je bent hier:

Mindful leven is juist geen perfectie nastreven

Mindfuleven is juist geen perfectie nastreven meditatiecoach
Picture of Selma Oppedijk

Selma Oppedijk

Meditatiecoach

Mindful leven is juist geen perfectie nastreven

Mindful leven gaat over het cultiveren van bewustzijn van het huidige moment en dat bewustzijn inbrengen in het dagelijks leven. Contact maken met de ademhaling is een belangrijk aspect van mindful leven en kan worden gedaan door middel van geleide meditatie, yoga of zelfs maar een paar minuten per dag om zich te concentreren op het gevoel van in- en uitademen. Met oefening kun je je meer bewust worden van subtiele veranderingen in je ademhalingspatronen en deze gebruiken als aanwijzingen om met zelfcompassie te reageren op stressvolle situaties in plaats van reflexmatig te reageren. Leren hoe je je diepgaand kunt verbinden met je ademhaling zorgt voor meer controle over je lichaam, geest en emoties; zo kun je rationele beslissingen nemen vanuit een plaats van innerlijke vrede in plaats van angst of woede. Het omarmen van mindful leven kan leiden tot een betere kwaliteit van leven en een grotere verbinding met je ware zelf.

 

 

Wat houdt mindful leven wel in?

Mindful leven houdt ook in dat we ons meer bewust zijn van onze gedachten en gevoelens, zonder oordeel of gehechtheid. Dit is een manier om afstand te nemen van emotioneel geladen situaties en ze te observeren met nieuwsgierigheid in plaats van meegesleurd te worden door reactieve impulsen. Door de tijd te nemen om te herkennen hoe we ons op een bepaald moment voelen, kunnen we beter patronen in ons gedrag herkennen die ons niet dienen, en stappen ondernemen om ze te veranderen.

Mindful wat betekend het voor jouw leven?

Mindful leven betekent uiteindelijk dat we ons meer bewust worden van onszelf, onze omgeving en de mensen om ons heen, zonder oordeel of gehechtheid. Een mindful benadering van het dagelijks leven helpt ons de schoonheid te zien in zelfs de meest eenvoudige momenten, te waarderen wat we hebben in plaats van ons te richten op wat we niet hebben, en te leven met intentie in plaats van alleen maar te reageren op de uitdagingen van het leven. Bij regelmatige beoefening kan mindful leven meer helderheid, tevredenheid en vrede brengen.

 

De praktijk van mindfulness in je leven gaat niet over perfectie; het is een voortdurende reis van zelfontdekking en groei die toewijding en geduld vereist. Om het meeste uit je leven te halen, moet je elke dag tijd voor jezelf uittrekken en je op één ding tegelijk concentreren. Regelmatig stilstaan bij waar je dankbaar voor bent helpt ook om gevoelens van waardering, tevredenheid en vreugde te cultiveren. Door deze verplichting aan te gaan, kun je de ware kracht van mindfulness in je dagelijks leven gaan ervaren.

Als je je na verloop van tijd consequent inspant, kan mindful leven je helpen bewuster en doelbewuster te leven. Het is een reis van zelfonderzoek dat, wanneer het van harte wordt omarmd, blijvende transformatie en vervulling in je leven kan brengen.

Bekijk elk moment, met bewondering en vanuit dankbaarheid.

Liefs Selma Oppedijk
Be one… accept the divine spark within your Self.

Probeer de app van Meditatiecoach met meditaties in het Nederlands.

Download the App en begin met mediteren!