Je bent hier:

Hoe coaching je kan helpen je hart te volgen

hoe coaching je kan helpen je hart te volgen. Meditatiecoach Selma
Picture of Selma Oppedijk

Selma Oppedijk

Meditatiecoach

Wat is het geheim van een meer compassievol leven en je hart te volgen? En hoe coaching je kan helpen je hart te volgen. Is het mindfulness, meditatie, of iets heel anders of een combinatie daarvan? Ik denk dat het een all in one coach is. Als je een coach vindt, heb je iemand om mee te praten. Een coach kan je helpen ontdekken wat je tegenhoudt, en hij kan je steunen bij je pogingen om te veranderen. Ik coach nu al meer dan 25 jaar en weet dat het een van de beste manieren is om een meer compassievol leven te leiden. Het probleem is dat veel mensen niet weten wat het betekent om een coach te hebben. Ze begrijpen niet wat de rol van een coach is of hoe hij je kan helpen je beste leven te leiden.

Mijn ervaring

Mijn ervaring is dat de meeste mensen denken dat coaching gaat over het oplossen van problemen en je helpen oplossingen te vinden voor dingen die niet werken in je leven. Hoewel dat waar is, is dat niet het hele verhaal. Coaching gaat over het scheppen van ruimte om te ontdekken wat er mogelijk is in je leven. Het gaat erom je te helpen uit je eigen weg te gaan, zodat je meer kunt leven en doen waar je blij van wordt. Coaching is niet alleen voor bedrijfseigenaren, ondernemers of topmanagers; het is een krachtig hulpmiddel voor iedereen die zijn beste leven wil leiden.

Wil jij je hart volgen en een meer compassievol leven leiden?

Als je op mij lijkt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je kunt weten of je je hart volgt. Om die vraag te beantwoorden, laten we eens kijken naar wat er gebeurt als je dat doet. Je voelt je goed over jezelf, je leven en de wereld om je heen. Je bent meestal gelukkig en blij, zelfs als het niet goed gaat. Je bent aardiger voor anderen omdat je weet dat zij zichzelf ook zo behandelen; door eerst aardig voor hen te zijn, worden zij ook aardiger voor anderen. Je relaties verbeteren omdat ze gebaseerd zijn op wederzijds respect en zorgzaamheid in plaats van manipulatie of controle. 

Je ervaart meer vreugde, tevredenheid en liefde in je leven omdat je niet alles probeert te controleren. Je voelt je veilig genoeg om je ware zelf met anderen te delen zonder angst voor afwijzing of oordeel. Je weet dat je verantwoordelijk bent voor je eigen gedachten en daden, maar niet voor die van anderen. Je kunt het verleden loslaten omdat het geen macht meer over je heeft; in plaats daarvan richt je je op het ondernemen van actie om je dromen vandaag te vervullen. 

Alleen maar afstemmen op vertrouwen en je hart volgen

Je hebt er vertrouwen in dat je een manier zult vinden om elk probleem op te lossen wanneer het zich voordoet. En je maakt je geen zorgen of alles wel perfect is of precies zo gaat als gepland. Je laat onrealistische verwachtingen los en omarmt het feit dat het leven rommelig en onvoorspelbaar is; daarom houd je anderen niet verantwoordelijk voor het vervullen van jouw behoeften. Als er iets ergs gebeurt. Neem je, in plaats van medelijden met jezelf te hebben of anderen de schuld te geven van je problemen. De verantwoordelijkheid om een oplossing te vinden. 

Je wilt niet dat mensen je aardig vinden of goedkeuren, want het is onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. In plaats van je aan te passen aan de massa, val je op door jezelf te zijn en te doen wat zinvol is voor je doelen. Je stemt je af op  de frequentie van hart en volgt wat je hoort en drukt je authentieke zelf uit. Je laat de behoefte los om gelijk te hebben en vat het niet persoonlijk op als anderen het niet met je eens zijn. Je laat ongezonde gehechtheid aan resultaten los en concentreert je in plaats daarvan op de natuurlijke ritmes van het leven. Je leeft in overeenstemming met wat belangrijk voor je is: Je kernwaarden, je zielsbestemming en wat je in je hart voelt.

Kernwaardes en je Zielsbestemming

Je vertrouwt erop dat het universum in al je behoeften en wensen zal voorzien. Je wordt je meer bewust van je eigen gedachten en gevoelens, en hoe ze je leven beïnvloeden. Je ziet ze als wegwijzers naar de diepere problemen die je tegenhouden om een gelukkiger en bevredigender leven te leiden. In plaats van je aan te passen aan de massa, val je op door jezelf te zijn. En te doen wat zinvol is voor je doelen. Je stemt je af op de frequentie van je hart. En drukt je authentieke zelf uit. Je laat de behoefte los om gelijk te hebben en vat het niet persoonlijk op als anderen het niet met je eens zijn. Je hart staat open voor het ontvangen van liefde en mededogen van anderen, waardoor je het terug kunt geven. Je kunt het grotere geheel zien en herkennen wanneer je vastzit in een negatief patroon dat je niet dient. Je hebt meer geduld voor jezelf en anderen, wat je helpt om uitdagingen aan te gaan zonder overweldigd te raken. Je geest is helder, gericht en positief – hij weet wat hij wil in het leven! Je bent in staat je dromen te verwezenlijken. Je voelt je klaar om een leven te creëren waar je van houdt, dat gevuld is met overvloed, vreugde en vrede.

Een compassievol leven is een leven waarin je echt en authentiek bent, en je er bewust voor kiest

Een compassievol leven is een leven vanuit een hart vol liefde. Het gaat er niet om perfect te zijn, maar om echt en authentiek te zijn. We kunnen er allemaal voor kiezen om meer compassie te hebben, maar soms hebben we hulp nodig bij het uitzoeken hoe we dat het beste kunnen doen. Klinkt dit als iets voor jou ? Dan is coaching misschien iets voor jou! Je verdient een leven met voldoening, een doel en vreugde. Je bent niet alleen in je uitdagingen of strijd, en het is oké als je hulp nodig hebt op je reis. Je bent niet gebroken, gewoon menselijk en dat maakt je mooi!

Wil jij onvoorwaardelijk je hart volgen?

Als je klaar bent om een aantal veranderingen in je leven aan te brengen en een compassievol leven te beginnen, dan zou ik graag met je praten over coaching! Ik geloof dat we allemaal een verhaal te vertellen hebben, dingen die we willen zeggen en een doel in het leven hebben. Maar soms kan het moeilijk zijn om de woorden of de moed te vinden om je uit te spreken en daar ook naar te handelen.

Misschien heb je altijd al je eigen bedrijf willen beginnen, maar weet je niet waar of hoe je moet beginnen? Of misschien zit je al jaren vast in een baan en weet je niet wat er nog meer is? De waarheid is dat de wereld jou en je unieke gave nodig heeft. En ik wil je helpen ze vinden, je unieke kracht te (her) ontdekken en je innerlijke wijsheid te ontwikkelen! Dus als je klaar bent om actie te ondernemen op een aantal van die factoren die je tegenhouden, laten we dan praten. Ik ben er om je te helpen je eigen unieke stem te vinden en die te delen met de wereld.

Als we gaan samenwerken, help ik je

 -Te ondezoeken wat jou uniek maakt en hoe je dat kunt gebruiken op alle gebieden van het leven.
-Je hart te volgen.
-Een visie voor je toekomst creëren met daarbij een actieplan.
-De mogelijkheden voor persoonlijke, professionele of beide groei identificeren.
– Zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen.
-De vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om succesvol te zijn in het leven, de liefde en het zakenleven.
-Vrede vinden in je leven, zelfs als de dingen niet volgens plan verlopen.
-Leren hoe je obstakels (intern en extern) kunt overwinnen die je tegenhouden om het leven te leiden dat je wilt.
 -contact leggen met andere gelijkgestemde individuen die zich inzetten om hun beste leven te leiden.
-Ga je meditatie en mindflulness toepassen in je leven

 

Wil jij met coaching de beste versie van jezelf worden door het volgen van je hart. Als je hierin interesse hebt, neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek! #hartvolgen #coaching

Licht en liefde Selma
 

Probeer de app van Meditatiecoach met meditaties in het Nederlands.

Download the App en begin met mediteren!