Je bent hier:

4 Pijlers voor een gelukkig leven

Een gelukkig leven- 4 pijlers voor een gelukkig leven Bewustzijn- verbinding - inzicht - doelgerichtheid

4 Pijlers voor een gelukkig Leven: Bewustzijn, Verbinding, Inzicht en Doelgerichtheid.

Een gelukkig leven….onze levensgeluk is afhankelijk van een balans tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om dit evenwicht te behouden, zijn er vier belangrijke pijlers die we moeten beoefenen: bewustzijn, verbinding, inzicht en doelgerichtheid. In deze blog bespreken we hoe de combinatie van deze vier pijlers je kan helpen meer op je gemak te voelen met jezelf. Daarnaast gelukkiger te worden in je relaties en positieve verandering in je dagelijks leven te creëren. Lees verder om tips te ontdekken over hoe je deze essentiële elementen kunt toepassen om het beste uit jouw leven te halen!
 

De eerste pijler voor jouw levensgeluk is Bewustzijn:

Als we er meer bewust van zijn wat er in ons omgaat, kunnen we begrijpen waarom we bepaalde dingen doen. Door te reflecteren op onze gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen kunnen we een dieper inzicht krijgen in onze ervaringen en handelingen. We kunnen vervolgens betere keuzes maken met behulp van deze informatie. Ook is het uitermate belangrijk dat we leren omgaan met stressvolle situaties. Door de tijd te nemen maar ook om naar binnen te keren en naar ons zelf te luisteren. Bovendien moeten we ook meer aandacht geven aan de veranderingen die plaatsvinden in onze omgeving. Want alleen door goed op de hoogte te blijven kunnen we adequaat reageren op verandering van omstandigheden. Door middel van het bewust worden van wat er gaande is rondom ons, kunnen wij gemakkelijk meer harmonie bereiken in ons leven.

De tweede pijler is Verbinding:

Verbinding met anderen is een belangrijk aspect van welzijn. Pro-sociale kwaliteiten als empathie, mededogen en vriendelijkheid helpen ons om betekenisvolle relaties op te bouwen met anderen. Door connectie met anderen te voelen, kunnen we het gevoel van ondersteuning, veiligheid en verbondenheid versterken dat zo belangrijk is voor onze geestelijke gezondheid. Op deze manier benutten we het potentieel dat mensen elkaar bieden in hun levensreis naar welzijn. 

Door verbonden te blijven met anderen kunnen we ook meer leren over onszelf en onze relaties. Het helpt om onze motivatie te laten toenemen. Waardoor we beter in staat zijn om onze doelen in het leven te bereiken. Verbinding biedt eindeloze mogelijkheden om jezelf te uiten. Maar ook je creativiteit te versterken, respect voor anderen te tonen en nieuwe dingen te leren. Het belang van sociale connectie kan niet genoeg worden benadrukt; het is essentieel voor echt geluk en welzijn.

De derde pijler is Inzicht:

Nieuwsgierigheid naar ons eigen verhaal is een ander belangrijk aspect van welzijn. Door tijd te nemen om na te denken over onze persoonlijke ervaringen, gedachten en emoties kunnen we inzicht krijgen in onze motivatie. Door begrip en inzicht te krijgen voor wat ons gedrag aanstuurt. Zijn we daardoor beter in staat om veranderingen door te voeren die helpt om een gelukkig leven te leiden. Inzicht biedt de mogelijkheid om onze overtuigingen te bekrachtigen en met meer flexibiliteit en standvastigheid

Door inzicht te hebben kunnen we ook betrokken raken bij anderen, liefdevolle relaties aangaan en ons steunnetwerk uitbreiden. Inzicht geeft ons de kans om te reflecteren op onze acties en het vermogen om ‘nee’ te zeggen als dat nodig is. We moeten ons verlies accepteren, confrontatie en complexiteit van de wereld omarmen, andere perspectieven begrijpen. Daarnaast naar waarheid streven en empathie tonen. Inzicht toont diepe wijsheid die betekent dat je meer van jezelf bent dan wat er aan je wordt gepresenteerd.

De vierde pijler voor jouw levens geluk is Doel:

Door een doel te stellen en ons daarop te richten oefenen we discipline uit op onszelf. Dit kan zowel fysieke als mentale versterking bieden, aangezien het bereiken van een doel of taak gevoelens van trots en voldoening genereert. We moeten duidelijk definiëren wat ons doel is en deze vaststellen in kleinere, meer haalbare stappen om ervoor te zorgen dat we succesvol blijven. Door onze ogen gericht te houden op wat we willen bereiken, kunnen we meer focus opbrengen voor het werk dat ervoor nodig is om er te komen.

Wanneer we onszelf veel beter leren kennen, kunnen we meer inzicht krijgen in wat daadwerkelijk belangrijk voor ons is. Door deze informatie te gebruiken om een plan van aanpak op te stellen. En daarnaast toewijding te hebben aan het behalen van doelen, zullen we uiteindelijk meer succesvolle resultaten bereiken. We moeten ook extra moeite doen om realistische verwachtingen te stimuleren en  creëren die nodig zijn om betrokken te blijven bij het proces van de doelstelling. Het identificeren van manieren waarop we elke dag positieve actie kunnen ondernemen om ons doel te bereiken. Dit zal ervoor zorgen dat we met de tijd steeds meer vooruitgang  boeken.

Een unieke combinatie coaching & meditatie

Coaching en meditatie zijn twee krachtige instrumenten die ons kunnen helpen de vier pijlers van welzijn te bereiken. Beide kunnen ons helpen ons meer bewust te worden van onze gedachten en emoties, ons te verbinden met anderen, inzicht te krijgen in ons verhaal, en een doel te vinden in ons leven.

Een Coaching traject is een proces dat mensen helpt doelen te stellen en te bereiken, vaardigheden te ontwikkelen en zichzelf beter te begrijpen. Een coach kan je helpen je sterke en zwakke punten te identificeren, realistische doelen te stellen en een plan te maken om die te bereiken. Hij of zij kan je ook helpen obstakels te overwinnen en om gemotiveerd te blijven.

Meditatie, aan de andere kant, is een praktijk en beoefening waarbij de geest wordt gericht op een bepaald object, gedachte of activiteit om een mentaal heldere en emotioneel kalme staat te bereiken. Het kan ook helpen om stress en angst te verminderen, focus en concentratie te verbeteren en het zelfbewustzijn te vergroten. Door regelmatig te mediteren kunnen we onszelf en onze gedachten beter begrijpen, wat kan leiden tot meer inzicht en zelfbewustzijn.

In combinatie kunnen coaching en meditatie een krachtige combinatie zijn om de vier pijlers van welzijn te verbeteren. Een coach kan je helpen doelen te stellen en een plan te ontwikkelen om die te bereiken. Terwijl meditatie je kan helpen je meer bewust te worden van je gedachten en emoties en inzicht te krijgen in je verhaal. Dit kan leiden tot meer zelfbewustzijn, verbinding met anderen en een doel in het leven.

Waarom mediteren belangrijk is bij het bereiken van een gelukkig leven!

Meditatie kan helpen bij het bereiken van een gelukkig leven doordat het de geest kan kalmeren en stress kan verminderen. Een meditatiecoach kan je persoonlijk begeleiden bij het gebruik van verschillende soorten meditaties en aanleren van meditatietechnieken die aansluiten bij je doelen. Bijvoorbeeld als je stress en angst moet loslaten, zal mindfulness-meditatie goed passen, als je je focus en concentratie wilt verbeteren. 

Kortom met mediteren, kan het bereiken van welzijn, je levensgeluk daarmee vergroten. En is daarmee een reis die voortdurende inspanning en zelfreflectie vereist. Door ons te richten op de vier pijlers van welzijn; Gelukkig Leven:
Bewustzijn, Verbinding, Inzicht en Doelgerichtheid en gebruik te maken van hulpmiddelen. Zoals coaching en meditatie, kun je gaan werken aan een meer bevredigend en een gelukkig leven.

Denk eraan kleine stappen te nemen, geduldig en consequent te zijn.

Als je op zoek bent naar begeleiding en ondersteuning bij het bereiken van de vier pijlers van welzijn. Overweeg dan te werken met een levens- en meditatiecoach zoals Selma. Als professionele coach en ervaren meditatie expert kan Selma je persoonlijke ondersteuning en begeleiding bieden bij het ontwikkelen van een plan om je doelen te bereiken, meer zelfbewustzijn te krijgen en een doel in je leven te vinden.

Wil jij ook stappen zetten om je doelen te bereiken?

Door met Selma te werken, kun je profiteren van haar expertise in zowel coaching als meditatie. Ze kan je helpen realistische en haalbare doelen te stellen en een plan van aanpak te maken om die te bereiken. Daarnaast kan ze je begeleiden bij verschillende soorten meditatie om je te helpen je zelfbewustzijn te vergroten en inzicht te krijgen in je eigen levens verhaal.

Als je geïnteresseerd bent in een samenwerking met Selma of vragen hebt over haar coaching- en meditatiediensten, kun je haar website bezoeken. Of een gratis consult inplannen om je specifieke behoeften en doelen te bespreken. Vergeet niet dat investeren in jezelf de beste investering is die je kunt doen in je leven. En met de hulp van een coach als Selma kun je de nodige stappen zetten om je doelen te bereiken en je algehele welzijn te verbeteren.

Probeer de app van Meditatiecoach met meditaties in het Nederlands.

Download the App en begin met mediteren!