Je bent hier:

Life Coaching voor jouw persoonlijke en spirituele groei

Coaching persoonlijk Leiderschap

Coaching traject voor Persoonlijke ontwikkeling

Een coaching traject houdt je scherp en doelgericht in meerdere opzichten in je leven. Bovendien geeft het je inzicht en overzicht met behulp van toepasbare tools om prioriteiten te stellen en keuzes te maken.
Een coaching traject is persoonsgericht. We kijken ook naar jouw wens. Het doel dat jij wilt bereiken en tevens de haalbaarheid hiervan. Het kan zijn dat 1 of 2 coaching sessies voldoende zijn. Het kan ook zijn dat er meerdere sessies gewenst zijn zoals 4,6 of 10 sessies. Het traject is dan uitgestrekt over een langere periode waarin we de eerste weken intensief coachen en vervolgens gericht werken naar het gewenste resultaat.

In het eerste gesprek gaan we gelijk aan de slag met een doorbreeksessie. We onderzoeken, bespreken en belichten jouw behoefte aan coaching en maken een plan van aanpak. Hierin stellen we concrete doelen en bepreken we de aanpak hiervan.

Meditatiecoach - Life coach Selma

Coaching voor Persoonlijke Ontwikkeling en Verdieping

Een coaching traject

Haal het beste uit jezelf

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt. Het is niet altijd gemakkelijk, maar met een paar eenvoudige stappen kun je er zeker van zijn dat je jezelf pusht om je doelen te bereiken en je potentieel te maximaliseren.

Persoonlijke leiderschap

Persoonlijk leiderschap is een belangrijk element om op elk gebied succesvol te zijn. Het draait allemaal om leiding nemen en ervoor zorgen dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen acties. Of het nu op de werkplek is, of in een team, sterke persoonlijke leiderschapsvaardigheden kunnen je helpen je doelen te bereiken. Een belangrijk aspect van het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap is het stellen van duidelijke doelen.

Energie Management

Een van de beste manieren om een gezonde levensstijl aan te houden, is op je energieniveau te letten. Dit betekent dat je bijhoudt en intern leert waarnemen hoeveel energie je verbruikt en hoe vaak je activiteiten onderneemt die je energie herstellen. Als het gaat om omgaan met energie, zijn er veel verschillende benaderingen die je kunnen helpen je dagelijkse werkzaamheden in evenwicht te brengen met de behoefte aan rust en ontspanning.

Leren Luisteren

Luisteren is een vaardigheid die vaak wordt onderschat, maar die essentieel is voor goede communicatie. Een actieve luisteraar zijn betekent goed opletten en zich verdiepen in wat iemand zegt, in plaats van alleen maar te luisteren. Het betekent aanwezig zijn in het moment, hun standpunt begrijpen en doordacht reageren. Maar het gaat niet alleen om beter communiceren met anderen. Luisteren kan ook ongelooflijk krachtig zijn als het gaat om zelfreflectie en persoonlijke groei. Het kan je helpen je eigen gedachten beter te begrijpen, beter geïnformeerde beslissingen te nemen en zinvolle oplossingen te creëren.

Doelen & Prioriteiten

Het stellen van doelen is een belangrijke stap in het bereiken van succes. Het biedt een duidelijke routekaart en richting, zodat je je kunt concentreren op de gebieden die de meeste aandacht nodig hebben. Duidelijk gedefinieerde doelen motiveren je ook om actie te ondernemen en gemotiveerd te blijven als het moeilijk wordt.

Je Intuïtie

Intuitie is een krachtige eigenschap die ons door het leven kan begeleiden. Het is alsof je je eigen persoonlijke GPS hebt, die altijd in de juiste richting wijst. Hoewel het misschien niet altijd accuraat of duidelijk voor jouw is, dient het vaak als een effectief kompas bij het navigeren door moeilijke situaties of het nemen van belangrijke beslissingen. Om toegang te krijgen tot je intuïtie kun je het beste leren te luisteren wat de taal is van jouw intuïtie is.

Positieve Mindset

Een positieve instelling kan je helpen om helderder te denken en betere beslissingen te nemen. Het kan je ook helpen gemotiveerd te blijven en je doelen na te streven, hoe moeilijk ze ook lijken.

Mindfulness

Mindfulness helpt je om een groter bewustzijn te brengen in het huidige moment van NU – vrij van zorgen over wat er eerder is gebeurd of nog gaat komen! We kunnen dit verkennen door alle vijf zintuigen bewust te gebruiken in onze dagelijkse bezigheden zoals bijvoorbeeld bij het koken, tijdens het poetsen van onze tanden of buiten wandelen omringd door de natuur.
Mediatiecoach- Selma- Mindfulness- leren mediteren

Mijn toegevoegde waarde als Coach

Als coach help ik je gericht actie te ondernemen op wat je wilt oogsten. Welke talenten en passies liggen er in jou verborgen? Leef je het leven dat je voor ogen had, zit je op de juiste koers of wil je juist ontdekken wat je missie is?

Ik geef je de vrijheid om hardop te denken, te voelen en onderzoeken en help je balans te brengen in je dagelijkse leven. Hierbij wil ik een mindset neerzetten waarin jij je gelukkig voelt.

Mijn missie

Als coach ben ik je klankbord en hou ik je een spiegel voor. Ik zie het als mijn taak, mijn missie om met behulp van reflectie je dicht bij jezelf te brengen. Het geeft je stimulans en vertrouwen in je eigen kracht. Tijdens de individuele coaching sessies werk ik intuïtief. Ik werk oplossings- en doelgericht met behulp van mijn intuïtieve gave en kennis. Hierbij ben ik open en to the point.

Meditatiecoach- meditatie - mindfulness- leren mediteren - online meditatie

Coaching voor meer grip op je leven

Go with the flow of Life

Het is makkelijker dan je denkt en het vergt minder hard werken dan alles bij elkaar houden en je gestrest voelen. Leer te luisteren naar jezelf en werk vanuit je gevoel met behulp van je eigen intuïtie en kennis. Met mijn intuïtieve coaching ervaar je een onafhankelijk klankbord. Ik stel je vragen om helderheid te creëren, geef je inzichten aan en stof om over na te denken en te relativeren. Mijn eerlijkheid en tegengas geven je de kans om jezelf uit te dagen daar waar een ander niet durft te staan.

Mindfuleven is juist geen perfectie nastreven meditatiecoach

Coaching bij Burn-Out

Wanneer een burn-out binnensluipt, is het belangrijk om je eigen stresssignalen te herkennen en grenzen te stellen. Dit kan een uitdaging zijn omdat burn-out je het gevoel kan geven dat je geen energiereserves meer hebt om uit te putten. Daarom is het belangrijk je eigen functioneren te begrijpen. Het is belangrijk om te onthouden dat een burn-out niet betekent dat je zwak of gebrekkig bent. Toon jezelf mededogen en acceptatie, ook al voelt dat soms moeilijk.

Richt je op strategieën die je helpen de situatie effectief te beheersen, zoals doordacht communiceren met je omgeving, al je talenten en mogelijkheden optimaal benutten en een flexibele houding aannemen die openstaat voor alle veranderingen die zich voordoen. Burn-out accepteren voor wat het is – een teken dat er iets moet veranderen – is de eerste stap om er weer bovenop te komen. Met een beetje hulp hoeft een burn-out je leven niet over te nemen. Je hebt de kracht om de leiding te nemen en je energie terug te winnen.

Hulp nodig bij het kiezen of wil je meer informatie? Lets connect!