Wil je beginnen met mediteren? Hier 10 meditatie tips

Wil je beginnen met mediteren? Hier 10 meditatie tips

Selma Oppedijk

Selma Oppedijk

Meditatiecoach

Wil je beginnen met mediteren ? Hier 10 meditatie tips

Wil je beginnen met mediteren? Hier 10 meditatie tips

Voor beginners en als reminder voor diegene die al mediteert.


1. Baby Steps, begin klein

Begin klein. Stel een timer in voor een paar minuten. Ja, een paar minuten. Dit lijkt misschien kort, maar het is een mooie start om mee te beginnen. Nadat je een week lang slechts 1 of twee minuten per dag hebt geoefend, verhoog je het met nog eens met 1 of 2 minuten. Kleine stappen brengen je verder en al snel kan je jouw hoofd elke dag 10 minuten tot rust brengen. Hoe heerlijk is dat.

2. Probeer een meditatie app
Probeer een meditatie-app. Er zijn gratis apps om te downloaden die geleide meditaties bieden aan mensen die net beginnen met mediteren. Tip: Het Gratis Meditatie plan in de  Meditatiecoach-app. 😉

3. Kies het juiste moment op een dag
Kies het juiste moment. Bijvoorbeeld aan het begin van de dag en/of net voordat je gaat slapen. Het zorgt ervoor dat je de dag Zen kan beginnen en/of kan afsluiten.

4. Zoek een rustig plekje voor jezelf
Zoek een goede locatie. Het hoeft niet muisstil te zijn, maar kies een plek die jij rustig en comfortabel vindt. Dit zal je helpen bij het mediteren. Het kan de slaapkamer zijn of een ander rustig plekje in huis, liefst met de deur dicht, en natuurlijk de deurbel uit.

5. Zorg dat je comfortable zit
Ga comfortabel zitten. Dit mag en kan gewoon op een stoel. Je hoeft jezelf niet op te vouwen als een yogi, of met je rug recht en stijf te zitten. Ga zo zitten waarbij jij je prettig voelt of ga liggen. Het gaat erom dat je een houding aaneemt die voor jouw comfortabel is, zodat je makkelijk kan ontspannen zonder dat je in slaap valt!

6. Maak je niet druk, alles wat je doet is goed

Maak je geen zorgen dat je het verkeerd doet. Dat je te veel gedachten hebt. In het begin denk je misschien dat er een goede en juiste manier is om te mediteren, maar er is geen verkeerde manier. Belangrijk is dat je tijd vrij maakt om te gaan mediteren. Focus op je ademhaling en niet op correctheid hiervan.

7. Neem je ademhaling waar
Neem je ademhaling waar. Dit is één van de fijnste manieren om je geest tot rust te brengen.  Adem langzaam in en weer uit.

8. Weet dat je gedachtes mag hebben, Het is oke
Weet dat je geest gaat afdwalen. Meditatie gaat over het waarnemen van je ademhaling en het leegmaken van je mind. Leven in het huidige moment van NU.
Dit kan soms lastig zijn maar denk dan aan tip  6 : Maak je geen zorgen.
Wanneer je merkt dat je aan andere dingen begint te denken, begin dan gewoon weer opnieuw. Voel je ademhaling en breng je mind bewust terug naar het heden.

9. Wees liefdevol en zacht naar jezelf
Wees zacht en liefdevol naar jezelf. Weet dat je meditatiesessie misschien niet altijd perfect is.  Het kan zijn dat je de eerste paar keer dat je het probeert, moeite hebt om je aan te passen, en dat is oké! Het belangrijkste is dat je blijft oefenen, en weet dat het vanzelf makkelijker wordt om te ontspannen en je hoofd leeg te maken.

10. Dankbaarheid en trots zijn op jezelf
10. Wees dankbaar en trots op jezelf ! Als je klaar bent met je meditatie, denk dan aan alles waar je dankbaar voor bent in je leven en weet dat dit het begin is naar meer ontspanning, minder stress en en een gelukkig leven. Je bent opweg naar innerlijke rust.

Be one… accept the divine spark within your Self.

Probeer de app van Meditatiecoach met meditaties in het nederlands. Download the App en begin met mediteren!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest